De Overtocht

Hulp op weg naar het levenseinde en erna

Uitleg

Deze site is ook gebouwd met WordPress, nederlandstalig. Het uiterlijk is gemaakt in het theme Divi.
1 Van de best verkochte en snelste thema’s.

Het uitgangspunt voor deze site voor mij was natuurlijk een mooi uiterlijk, maar vooral eenvoud in het onderhoud en aanbrengen van inhoud voor jou.

Het Divi theme werkt met een bibliotheek waarin ik alle gebruikte blokken heb aangemaakt. Je kunt dus gewoon een kant-en-klaar blok “slepen” uit de bibliotheek en zo zonder verder programmeren een nieuwe pagina of bericht maken.

Ook kun je een bestaande pagina of bericht of Workshop dupliceren.
Nieuwe gewenste naam geven en alleen de inhoud aanpassen.
Ook dat zorgt ervoor dat je altijd hetzelfde uniforme uiterlijk krijgt en snel en gemakkelijk Workshops kunt maken of wijzigen.

Gratis uitgebreide Cursus

Al mijn (en ook Hanneke’s) sites zijn gebouwd met Divi. Daarom heb ik ook speciaal voor mijn klanten een cursus Divi op mijn blog staan. Je ziet het hier

Menu

Het hoofdmenu helemaal boven aan heeft het logo en de menukeuzes. Alle menukeuzes hebben een zelfde kleur, behalve de naam van de pagina waar je nu op staat.
afbeelding-top-menu-brede-beeldschermen
In dit geval ben je dus op de hoofdpagina

Als het beeldscherm te klein wordt (sommige tablets en alle telefoons) dan schakelt het menu automatisch om naar de mobiele versie (zie afbeelding hieronder)
afbeelding-top-menu-smalle-beeldschermen
Deze site past, in tegenstelling tot jouw huidige site , zich wel aan aan de beeldscherm breedte. Altijd geschikt voor PC’s, Laptops, Tablets en telefoons.
Uiteraard goed voor de bezoekers maar nog belangrijker is dat Google dit opmerkt en jouw site hoger in de rangschikking plaatst!

Workshops

Alle Workshops worden gemaakt in “Berichten”. Dit is de simpelste methode. Geef het Bericht een Titel waar aan je duidelijk kunt herkennen welke workshop het om gaat. In deze voorbeeld site bijvoorbeeld “Workshop Levenseinde Begeleiding Oktober
Waarom zien we zo…

 Alle Workshops

Eerst kom je in de pagina waar alle Workshops staan. In dit geval 3. Oktober, November en December.

Klik je op de “Lees Meer” button dan kom je uit op een individuele Workshop.

Schuiven met Cursus Data
WordPress zet standaard de berichten op chronologische volgorde. Laatst gemaakt staat voor aan (meest links).
Maar voor Workshops wil je juist de eerst komende voor aan (links). Wat speciaal programmeer werk zorgt er voor dat dit ook gebeurt.
Is dat om 1 of andere reden niet genoeg, dan kun je door een speciaal programmaatje ook schuiven met de Berichten (dus de volgorde van Workshops)
In het filmpje hier onder zie je dat Oktober onderaan staat. Maar die moet juist als eerste te zien zijn. Dus “sleep” je hem met de muis naar de bovenste positie

Speciaal Contact formulier

Onder iedere individuele Workshop pagina komt automatisch een antwoord formulier.
Het bijzondere is dat dit formulier zelf “ziet” op welke pagina het zich bevindt. Dit wordt meegestuurd met de mail die het contactformulier naar jou zendt.

Bijvoorbeeld: Ga je naar “Workshop Levenseinde Begeleiding Oktober” en de bezoeker vult zijn gegevens in en drukt op de knop “verzenden” dan krijg je een email (op welk email adres of adressen je ook maar wilt)
IN die email worden uiteraard naam, email, telefoon en bericht gezet maar ook de pagina titel. Zo weet precies je op welke Workshop de bezoeker reageert.

Dit is de eenvoudigste manier. Geen extra plugins, geen dure webshop, gewoon zo simpel en snel mogelijk aanmaken van een Bericht (lees: Workshop) en de speciaal voor jou gemaakte programmering doet de rest.

Telefoon en Email

Rechts in het Boekingsformulier staan het email adres en telefoonnummer.

Als een bezoeker de site bekijkt via een apparaat met een SIM kaart, dan hoeft hij het telefoonnummer maar aan te klikken en hij belt automatisch.

Als men het email adres aanklikt, opent zich direct en automatisch hun email programma en jouw email adres is al ingevuld.

SPAM werend

Voordat men een formulier kan verzenden moet je eerst de Captcha invullen. Een controle sommetje (in dit voorbeeld 1+9). Dat voorkomt in veel gevallen al dat robots jouw contactformulier kunnen kapen.

Het email adres lijkt “open en bloot” op de site te staan, maar in werkelijkheid is die gecodeerd. Dat zorgt er voor dat spam robotjes niet jouw emailadres kunnen lezen en jou op een spam lijst plaatsen.

Privacy en Cookies

Helmaal onderaan komt automatisch, eenmalig een balk voor de cookies. Dat is ook iets wat je eigenlijk zou moeten hebben.