De Overtocht

Hulp op weg naar het levenseinde en erna

Diensten

Verlies en Rouwvrouw

Vaak ondervinden mensen moeilijkheden die verband houden met rouw. Ik ben ook beschikbaar voor rouwbegeleiding na het overlijden van uw dierbare. 
Samen neemt u stappen op de weg die leidt naar een leven waar uw dierbare een plek heeft en leert u leven rondom de littekens die nog erg lang kunnen schrijnen.

Levenseinde Doula

Als levenseinde doula neem ik een bredere rol dan als stervens begeleider. 
Ik ben beschikbaar vanaf de dag van een terminale diagnose to ver voorbij de dood. In de periode voor het overlijden kijken we samen naar wat er nodig is op emotioneel, fysiek en praktisch vlak. 
Na het overlijden kan ik de zorg voor het lichaam en een thuis opbaring op mij nemen. Het verzorgen van de uitvaart en een rituele begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden.

Ritueel begeleiding

Nu ik de familie veelal wat beter of zelfs goed ken, lijkt het een ‘natuurlijk’ iets om ook de Ritueelbegeleiding te verzorgen en samen met de familie de uitvaart te regelen.Dit betekent dat wij alles ‘dicht bij huis’ houden, ik de dienst samenstel en wij tezamen een mooie uitvaart creëren die authentiek en persoonlijk is. Veelal hebben wij ver voor de dood al besproken hoe de uitvaart zal gaan verlopen en moeten we het nu alleen ‘in praktijk’ brengen. We zijn goed voorbereid. Ook bij een plotselinge dood kan ik u bijstaan in deze rol. 

Levenseinde planning

Een levenseindeplanning is een proces waarbij de patiënt met zijn of haar behandelend arts of andere hulpverlers zijn of haar wensen, doelen en voorkeuren voor de zorg rond het levenseinde bespreekt en vastlegt, voortuilopend op het moment dat de patiënt zelf niet meer in staat is om beslissingen te nemen. In deze tijden van het Coronavirus kan dit telefonisch, online of fysiek met gepaste afstand en voorzorgsmaatregelen. Maar ook zonder de dreiging van een pandemie is een levenseinde plan essentieel voor een ieder die leeft. Wij weten immers nooit wanneer het moment er zal zijn dat wij niet meer voor onze eigen belangen kunnen opkomen – zelfs als wij nog jong zijn. 

Klanten zeggen

"*Ik werk als verpleegkundige op de SEH en dacht al best veel te weten, na 25 jaar in dit vak. Door deze cursus heb ik vooral geleerd om in mijn werk anders naar zaken te gaan kijken en vooral het gesprek aan te gaan op de SEH met de patiënt en zijn familie. Maar ook om de artsen en collega ́s te motiveren te luisteren naar de wensen van de patiënt en ruimte te bieden aan een waardevol stervensproces. Vooral na het overlijden op de SEH kan ik nu meer mogelijkheden bieden om samen de laatste verzorging te doen en daar aandacht aan te schenken. Het besef dat we ook op de SEH het verschil kunnen maken in de rouwverwerking was een eyeopener."

Brigitte W.

"*Ik mocht deelnemen aan deze inspirerende en indrukwekkende workshop. 🙏Wat een bijzondere , laagdrempelige manier om over alles rondom leven en dood te praten in een rustige setting/ omgeving met fijne eerlijke en lieve cursisten ....... Lola wat heb je het geweldig gedaan met enthousiasme, respect , geduld en kennis. Het was echt een kadootje ❣"

Monique Liedmeijer, Mantelzorger

"*Lieve Lola, het is fantastisch geweest . Ik zou zeggen: het is een levensveranderende, bewustzijnsvergrotende ervaring. Ook de groep van deelnemers: hartelijk dank voor een prachtige week! In 3 dagen heb ik inzichten gekregen, die ik in tijden niet heb gehad. FANTASTISCH! Ik kan dit IEDEREEN aanraden. Hartelijke groeten,"

Carol Kievit , Mantelzorger

Neem Contact op

Voor hulp en ondersteuning bij een sterfgeval kunt u mij bereiken via telefoonnummer

Voor alle andere services kunt u mij bereiken op werkdagen tussen 8:00 uur en 17:00 uur.

9 + 15 =